• cycling

Nieuws

 • eGym in De Fitnessclub

  eGym is het meest innovatieve trainingsconcept in de fitnessbranche. In de re...

  Lees meer
 • NIEUW..Damesdubbel op zaterdag!

  Tijdens de bestaande gezellige herendubbelcompetitie op de zaterdagmiddag, zi...

  Lees meer
 • Padel nieuwste racketsport

  Padel is de nieuwste racketsport op Sportcentrum Hoorn. Twee splinternieuwe b...

  Lees meer
Meer nieuws

Cycling met een nieuwe dimensie

De nieuwe Tomahawk IC7 fietsen en het MyRide systeem. Een totaal nieuwe look en de meest ultieme beleving en professionalisering op Indoor Cycling gebied. Voor de totaal beleving op groot scherm met bioscoop kwaliteit beeld komen we met mooie video’s en lesprofielen. Het nieuwe MyRide Systeem neemt je op een sensationele toer mee in een Indoor Cycling video-ervaring. Met de nieuwe Tomahawk IC7 bikes heeft Sportcentrum Hoorn het product gevonden om deelnemers nog beter en intensiever te begeleiden. In een les op deze revolutionaire fiets ervaar je een ware weg rit ervaring. Bijkomend is de individuele console die op elke fiets zit, die niet alleen meetgegevens toont tijdens de training, maar ook de mogelijkheid biedt op afstand individuele begeleiding te geven binnen een groepsles door het zogeheten “Coach By Color®” principe. Het principe is even eenvoudig als effectief. Gedurende de les kunnen deelnemers onder andere aflezen wat hun wattage, hartslag, calorie verbruik, tijd, afstand, rpm en weerstand is. Heb je er ook al zin in om dit te beleven? Kom zeker meedoen…! Geen lid? Schrijf je in voor de gratis proefweek en fietsen maar!

WAT IS FIETSEN OP WATTAGE?

Wattage is de eenheid van vermogen. Door jouw beensnelheid x de aangedraaide weerstand produceer jij letterlijk (elektrische) energie die we Watt noemen. Tijdens de Watt-Test bepalen we jouw persoonlijke vermogen in de Cycling lessen, welke gegeven worden op Wattage met het Coach by Color® systeem. Eenieder zit dan op zijn of haar juiste persoonlijke niveau in de goede kleurzone. Dit maakt de les aantrekkelijk om net dat beetje meer inspanning te geven omdat de kleur de leidraad is. Dit systeem maakt het wattage meetbaar. Jouw cyclingprestaties kun je in je persoonlijke trainingsoverzicht in de ICG App opgeslagen. Wanneer je de ICG training app op je telefoon download, kunnen al je fietsgegevens van de Cycling lessen bijgehouden worden zodat je je progressie kunt volgen. ICG Training is te vinden in de App store en Play Store.

UITLEG VAN DE VERSCHILLENDE LESSEN.

Cycling Fatburn (45.min.):

Tijdens de Fatburn is aerobe verbranding optimaal. De inspanning zones zijn: 70-80% HR.Max 67-90% FTW Groene Zone. In deze zone wordt het meest gefietst. De les heeft een heel geleidelijke opbouw, er kunnen uitstapjes zijn naar blauw en geel. Een prima les voor de beginner, en de recreatieve sporter die veel calorieën wil verbranden, en uiteraard geschikt als herstel training.
 

Cycling Intens (45.min):

Tijdens de Intens les ligt de nadruk op het verhogen van de aerobe capaciteit en lactaat tolerantie. De Gele Zone met de waarden 80-90% HR.Max 91-105% FTW is de meest voorkomende zone inspanning en herstel uitstapjes naar alle zones zijn mogelijk. De Cycling Intens les is de ideale les om de conditie op een hoger niveau te brengen.
 

Cycling Max (30. Min.):

De Max of HIIT les is een 30 min. Cycling les waarin de nadruk ligt op intervallen De kleurzones rood en wit, inspanning en herstel, zijn toonaangevend. Veelal wordt de les opgedeeld in 3, 4 of 5 blokken van interval inspanningen, waarin zowel in weerstand als in snelheid wordt gewerkt. De waarden van de Rode Zone, 90-100% HR.Max 106-150% FTW.

CYCLING WATT TEST

Na de Cycling Watt-Test dagen fietsen steeds meer deelnemers op hun persoonlijke juiste Wattage instelling. Via de ICG Training App kun je deze waarde invullen en start je op jouw juiste vermogen.
Nog geen Cycling Watt-Test gedaan of wil je hertesten? Geen probleem, dit kan op een aantal dagen in de week. Opgeven hiervoor kan bij de fitnessbalie.

KLIK HIER VOOR HET CYCLING LESROOSTER

 

 

Nieuws

 • eGym in De Fitnessclub

  eGym is het meest innovatieve trainingsconcept in de fitnessbranche. In de re...

  Lees meer
 • NIEUW..Damesdubbel op zaterdag!

  Tijdens de bestaande gezellige herendubbelcompetitie op de zaterdagmiddag, zi...

  Lees meer
 • Padel nieuwste racketsport

  Padel is de nieuwste racketsport op Sportcentrum Hoorn. Twee splinternieuwe b...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Tennis

  Maak kennis met tennis

  Sportcentrum Hoorn heeft totaal 16 tennisbanen. Vrij tennis, een toernooi, les of een keer kennis maken? Het kan allemaal!

  Lees meer
 • Lidmaatschapstest

  Doe de test!

  Benieuwd welk lidmaatschap het beste bij u past? Doe dan de gratis online lidmaatschapstest en krijg advies!

  Lees meer
 • Groepslessen

  Ruim 100 groepslessen per week!

  Bij Sportcentrum Hoorn kunt u terecht voor meer dan 100 groepsfitness activiteiten per week! O.a. Zumba, Spinning, Pilates, Yoga en meer.

  Lees meer
 • Gratis Gastenpas fitness

  Gratis Gastenpas Fitness

  Starten met fitness? Maak vrijblijvend kennis met Sportcentrum Hoorn. Nu online aan te vragen: Gastenpas fitness.

  Lees meer
 • Soccersquash

  Uniek: soccersquash!

  Een combinatie van voetbal en squash: soccersquash! Superleuk om te te doen met vrienden of je eigen sportteam.

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.