Nieuws

 • Inschrijving Indrukmakers Tennistoernooi is geopend!

  Schrijf nu in voor het winter tennis toernooi!

  Lees meer
 • eGym in De Fitnessclub

  eGym is het meest innovatieve trainingsconcept in de fitnessbranche. In de re...

  Lees meer
 • NIEUW..Damesdubbel op zaterdag!

  Tijdens de bestaande gezellige herendubbelcompetitie op de zaterdagmiddag, zi...

  Lees meer
Meer nieuws

Ervaringen afvallen bij Sportcentrum Hoorn

Bel de krant! Ilona gaat sporten! 

Ilona

Dat was het eerste wat ik dacht toen ik de stap had genomen om deel te nemen aan het “Afvallen Lifestyleprogramma”. Ik moest er iets aan doen en ik wist dat ik het zelf niet ging volhouden. Via internet kwam ik terecht bij het “Afvallen Lifestyleprogramma” van Sportcentrum Hoorn waar je intensief begeleid zou worden in het oppakken van een gezondere levensstijl. Ik vond de stap op zich al een hele overwinning na jaren mijn lijf te hebben verwaarloosd en kilo’s te zijn aangekomen. Drie keer in de week intensief sporten en gezond eten was de voorwaarde. Middels een stempelkaart, waarbij je na elke training een stempel moest halen, werden het aantal trainingen bijgehouden. Maar eehm wat heb ik verder allemaal nodig? Sportkleren.. geen idee. Dus na wat basic shirtjes en een paar lekker zittende broeken te hebben aangeschaft besloot ik het maar over me heen te laten komen. Ik plande mijn hele stempelkaart vol in overleg ivm de rustdagen tussen de trainingen en voor mijn eigen houvast.

De eerste FunXtion training viel me zwaar en ik zette veel te hard in (ik zou wel even laten zien wat ik kon). Nou dat heb ik geweten. Na de training zweette ik uit al mijn porien en zelfs uit mijn ogen. Geen idee wat er gebeurde maar gelukkig was Bea daar en samen lachten we door mijn tranen heen. In de weken daarna leerde ik steeds beter mijn lichaam kennen en doseren. Tussen Bea en mij ontstond een hele warme band. Ik kreeg er steeds meer vertrouwen in en ik merkte dat mijn lijf het heel fijn vond om te sporten. Ik begon het zelfs leuk te vinden! Alle trainers van de sportschool waren betrokken met de mensen van het Lifestyleprogramma en hielpen mee voor het beste resultaat. En met succes! Na zes weken was de weging en mocht ik mijn envelop met geld in ontvangst nemen. Natuurlijk ben ik intussen zo overtuigd van deze  levensstijl dat ik meteen voor een jaar lid ben geworden! Natuurlijk valt er nog steeds veel meer winst te behalen maar door deze stap is de knop bij me omgegaan. Mijn lijf begint strakker te worden en mijn vet maakt plaats voor spieren. Wat ben ik blij dat ik deze beslissing heb genomen na al die jaren! Als je twijfelt of het iets voor je is.. doen!

 

Klaske en Miranda

image001

Het “Afvallen Lifestyleprogramma” van Sportcentrum Hoorn is oké, zelfs onze lachspieren trainden mee. We voelden ons welkom en fijn en onze resultaten mogen er daarom ook zijn. Wij zijn nog niet klaar, aangestoken door het sportvirus, begeleiders en elkaar, komen wij zeker nog een héél jaar.

 

 

Carla; “Mijn conditie is zoveel beter”!

Carla

Carla:”Ik was al lid bij Sportcentrum Hoorn en in het verleden ook al eens flink afgevallen.Echter, door de tijd heen was ik ook weer behoorlijk aangekomen. Ik had net een emotioneel inspannende nieuwe baan en zat veel in de auto voor mijn werk. Als ambulant begeleider kom ik veel bij de mensen thuis hier in de regio. Ik probeer weliswaar zoveel mogelijk te fietsen, als ik bezoeken afleg in Hoorn, maar bij het bezoeken van cliënten die verder weg wonen, tja..dan ga ik toch echt met de auto. Al met al kwam ik weinig aan beweging toe en daardoor was ik behoorlijk aangekomen. Bij de Kilo Actie heb je drie intensieve sportmomenten per week. Die leg je tevoren vast en na afloop ontvang je een stempel op je stempelkaart. Tweemaal per week doe je mee aan een intensieve  ‘FunXtion’ les. Dat zijn korte trainingen van een half uur, en 1x geef je je op voor een groepsles. Ik ben op zich niet zo’n groepsmens, maar die FunXtion lessen waren echt leuk en gezellig. Het ook een heel sociaal gebeuren, je leert elkaar kennen en steunt en motiveert elkaar.

Bij het Sportcentrum is er een groot aanbod van zowel FunXtion lessen, als groepslessen. Daardoor kun je heel flexibel komen sporten. Als je een druk bestaan hebt, kun je al vanaf 7.00 uur ’s morgens aan de slag, of overdag tussendoor. Of in de avond. Ik ga meestal overdag of in het weekend. Door het gevarieerde lesaanbod kan ik mijn werkafspraken prima om het sporten heen plannen. 

Hoe de Kilo Actie bij mij is verlopen? Ik moest eigenlijk 4 kilo afvallen, maar dat vond ik weinig voor 6 weken. Dus werd het uiteindelijk op 5 kilo vastgesteld. Tussentijds werd geadviseerd om vooral niet op de weegschaal te gaan staan.  Ik kreeg van de coaches een goed voedingsadvies en daarnaast werd benadrukt  dat voldoende water drinken, of groene thee, cruciaal is. Groot was de verrassing toen ik uiteindelijk in totaal 7 kg was afgevallen! Ook na de Actie ga ik door met een trainingsplan. De Kilo Actie is bedoeld om jezelf een andere leefstijl aan te leren, en die moet je natuurlijk na afloop wel doorzetten. Mijn conditie is zoveel beter. Ik merk het bijvoorbeeld het aan het traplopen in huis. Sowieso ben ik natuurlijk het gewicht kwijt, maar ik voel me ook zoveel lekkerder.”
Mijn voedingspatroon heb ik door de Kilo Actie drastisch aangepast. Het klinkt gek voor iemand die te zwaar is,  maar ik ben meer gaan eten in plaats van minder. Ik dwing mezelf om nu goed te ontbijten bijvoorbeeld. Dat skipte ik nog wel eens. Eigenlijk at ik door de dag heen veel te weinig. En als je dan gaat eten, dan ga je nog wel eens je boekje te buiten. Terwijl je met de Kilo Actie leert om continue kleinere porties te eten om daarmee je verbranding op gang te houden. Eigenlijk doe je het niet goed als je tussendoor een hongergevoel krijgt. Je moet gewoon heel goed voor jezelf leren zorgen. Het is een nieuwe leefstijl. Ik ben daar echt serieus mee bezig. En het heeft resultaat, dus ga je er ook vanzelf mee door!”

Carla ziet er door het sporten en een gezond voedings- en leefpatroon dan ook stralend uit. Carla: “Je moet het sporten per week blijven inplannen, anders verzandt het! Ik zou de Actie aan alle lezers willen aanraden. Ook voor de toekomst: het is goed om gezond te eten en te leven. Het voelt goed om op een positieve manier met jezelf bezig te zijn. De enthousiaste begeleiding van Sportcentrum Hoorn heb ik als zeer motiverend ervaren. Echt hartstikke goed!”

 

 

MAYA “Het resultaat was nog mooier dan ik mij van te voren had voorgesteld”

Maya Baas staat voor de klas op de Parsival school in Hoorn. Maya: ‘Mijn moeder heeft het KerstKilo afvalprogramma afgelopen jaar met succes doorlopen. Zij attendeerde mij op de Actie. Door mijn verhuizing van Amsterdam terug naar Hoorn had ik al een tijdje niet meer gesport en deze Actie was net het zetje dat ik nodig had om er weer ‘in’ te komen met sporten. Ik heb het afvalprogramma van Sportcentrum Hoorn van 18 mei tot eind juni 2013 gevolgd. Sportcentrum Hoorn is een fijn sportcentrum dat ik nog kende vanuit mijn jeugd. Het is er schoon, groot en de begeleiding is er uitstekend.

Na een intakegesprek werd er bepaald hoeveel kilo reëel zou zijn om af te vallen. In mijn geval was dat 2.4 kg. Er werd een bodyscan gemaakt waarbij het gewicht, het vocht- en vetpercentage en de vet- en spiermassa werden gemeten. Ik at weliswaar gezond maar lette niet overdreven op mijn voeding, wel sportte ik begeleid 3x per week. Ik had afgesproken om mij tijdens het 6-weekse programma niet tussentijds te wegen. Wat een kick was het toen ik uiteindelijk 5.5 kg bleek te zijn kwijtgeraakt!
Na afloop van het programma werd ik lid en gaf me op voor het Fit Garantplan, dat zich richt op het ontwikkelen van kracht en het opbouwen van conditie. Ik had zo de smaak te pakken dat ik ben doorgegaan met het volgen van groepslessen, afgewisseld met fitness zodat ik in totaal nog 9 kg aan gewicht ben kwijtgeraakt.

Het resultaat was dus nog mooier dan ik mij tevoren had voorgesteld. Ik wil mensen die nog twijfelen meegeven: doe het. Het is heerlijk om weer te sporten. Voor mij was de Actie een hele fijne periode. Het heeft mij fitter en energieker gemaakt. Ja, ik zit absoluut lekkerder in mijn vel!

 

BERT 11,5 KILO!

Directeur Inkoop Bert Swartsenburg uit Hoorn. ‘Ik vond mezelf te zwaar. Ik was op internet aan het zoeken wat de risico’s daarvan waren: suikerziekte, overgewicht (belasting gewrichten) en een te hoge bloeddruk. Ik werd ‘getriggered’ door de Actie van Sportcentrum Hoorn waarbij je als je 6 weken ging sporten en als je een bepaald streefgewicht haalde, je je geld terug kon krijgen (Euro 79 red.), Onderdeel van het programma was een zgn. 0-meting vooraf, van je bloeddruk, van je spiermassa, je vetmassa etc. Gedurende het traject werd ik steeds gemeten. Uiteindelijk zie je de parameters de goede kant op bewegen: Je vetpercentage neemt af, je bloeddruk gaat naar beneden (bij mij wel 20 punten). Dat motiveert! Juist door de combinatie van veel sporten en bewuster eten zie je dat je de goede richting opgaat.

Ik moest 3.5 kg afvallen. Dat vond ik het leuke: aan de ene kant is het programma realistisch en haalbaar en aan de andere kant word je heel goed begeleid met heel veel verschillende mogelijkheden om lekker te sporten. Met mijn coach Bea heb ik toen afgesproken, dat ik voor minimaal 10 kg zou gaan en uiteindelijk werd het zelfs 11.5 kg!
Binnen het programma sport je 3 keer per week en daarnaast kan je ook nog zoveel sporten als je zelf wilt. De lessen zijn leuk en gevarieerd. Dus ik heb aan allerlei circuitjes meegedaan, van lessen als FunXtion (een korte intensieve training), tot Bodypump en allerlei Bootcamp-achtige lessen. Ik vond het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk om vol te houden.

Het systeem is, dat je per keer sporten een stempel haalt. Dat kan ’s avonds, overdag of ’s morgens. Het Sportcentrum is wat dat betreft heel flexibel en er zijn zoveel mogelijkheden dat eigenlijk iedereen wel mee kan doen. De begeleiding van het programma is stimulerend en motiverend. De instructeurs zijn vriendelijke, terzakekundige mensen en dat helpt je er ook doorheen. Het is een grappige ervaring dat je met een groep mensen van een man of 25 bezig bent met het behalen van een bepaald doel. Dat groepsgevoel motiveert enorm.

Hoe voelde ik me na die 6 weken? Je merkt het verschil aan alles: je voelt je veel fitter, gezonder. Na die 6 weken, waarin ik 11.5 kg ben afgevallen, ben ik zelf nog doorgegaan tot 26 kg in 3.5 maand. Nou is dat wel heel uitzonderlijk. Meestal doen mensen daar een jaar over. Maar ik was heel fanatiek en gedreven. yes,Ik wilde het echt. Mijn coach Bea staat symbool voor de aanpak bij Sportcentrum Hoorn: heel behulpzaam en motiverend.

Het aardige was dat er na afloop geen druk op mij werd uitgeoefend om bij het Sportcentrum door te gaan. Eigenlijk had ik dat zelf al besloten. Ik was zo enthousiast geraakt dat ik gewoon lid wilde worden. Het aanbod van programma’s is heel veelzijdig. Het nieuwste van het nieuwste aan materiaal is aanwezig en het verkeert allemaal in uitstekende staat. Daarnaast zijn er goede faciliteiten: stoomcabine, sauna, uitstekende kleedkamers. Het klopt gewoon allemaal. Heel klantvriendelijk. Je kunt je waardering uitspreken op de site. En daar doen ze ook echt wat mee. Bijvoorbeeld de vraag naar ruimere openingstijden. Ze staan open voor wat klanten willen. Aan mij hebben ze een goede ambassadeur! Een goed geregelde, goed georganiseerde club!

Nieuws

 • Inschrijving Indrukmakers Tennistoernooi is geopend!

  Schrijf nu in voor het winter tennis toernooi!

  Lees meer
 • eGym in De Fitnessclub

  eGym is het meest innovatieve trainingsconcept in de fitnessbranche. In de re...

  Lees meer
 • NIEUW..Damesdubbel op zaterdag!

  Tijdens de bestaande gezellige herendubbelcompetitie op de zaterdagmiddag, zi...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Tennis

  Maak kennis met tennis

  Sportcentrum Hoorn heeft totaal 16 tennisbanen. Vrij tennis, een toernooi, les of een keer kennis maken? Het kan allemaal!

  Lees meer
 • Lidmaatschapstest

  Doe de test!

  Benieuwd welk lidmaatschap het beste bij u past? Doe dan de gratis online lidmaatschapstest en krijg advies!

  Lees meer
 • Groepslessen

  Ruim 100 groepslessen per week!

  Bij Sportcentrum Hoorn kunt u terecht voor meer dan 100 groepsfitness activiteiten per week! O.a. Zumba, Spinning, Pilates, Yoga en meer.

  Lees meer
 • Gratis Gastenpas fitness

  Gratis Gastenpas Fitness

  Starten met fitness? Maak vrijblijvend kennis met Sportcentrum Hoorn. Nu online aan te vragen: Gastenpas fitness.

  Lees meer
 • Soccersquash

  Uniek: soccersquash!

  Een combinatie van voetbal en squash: soccersquash! Superleuk om te te doen met vrienden of je eigen sportteam.

  Lees meer